Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hópelyhes csokigolyók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Hópelyhes csokigolyók
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 30-40 darabhoz

Tésztához

  • 1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 100 g Rama (lágy)
  • 50 ml víz

Ezenkívül

  • 2 evőkanál baracklekvár

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Előkészítjük valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tészta alapport és a dobozban található csoko¬ládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a margarint és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével simára keverjük. A tésztát az előkészített papírformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Végül a papírformát az előmelegített sütőbe középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc.

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk.

A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a csokigolyókra helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A maradék fondanttal további ünnepi díszeket készíthetünk süteményekhez.

Vélemények

burgereva

burgereva
2015.10.23. | 18:26

Nagyon finom lehet.
MARCSULA

MARCSULA
2015.10.22. | 21:35

Nagyon jól néz ki!Igazán klassz karácsonyi desszert!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!