Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabpelyhes keksz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zabpelyhes keksz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 28 darabhoz

Sütőlemezhez

  • sütőpapír

Tésztához

Elkészítés

Előkészítés:

A vajban vagy margarinban, a zabpelyhet és a cukorból 1 evőkanálnyit bevonatos serpenyőben, folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítunk. Áttesszük egy tányérra, hagyjuk kihűlni.

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanília aromát 1 perc alatt hozzákeverjük, majd a masszát további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. Végül szintén a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a kihűlt zabpelyhet is.

A tésztából két teáskanál segítségével kb. 28 kisebb diónyi halmocskát helyezünk a sütőpapírra. A sütő középső részén megsütjük a kekszeket.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12 perc

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszek finom szemű zabpehelyből is elkészíthetők.

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!