Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Színes keksz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Színes keksz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Sütőlemezhez

  • sütőpapír

Tésztához

Díszítéshez

  • színes csokoládé drazsé

Elkészítés

Előkészítés

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát 16 egyforma adagra osztjuk, mindből golyókat formázunk. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, kicsit ellapítjuk (a kekszek sütés közben terülni fognak).

Díszítés:

A színes csokoládé drazsékat a kekszekbe nyomkodjuk, a kekszeket a sütő középső részén megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12 perc

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha csak egy sütőlemezünk van, a kekszek másik felét méretre vágott sütőpapíron előkészíthetjük. Ezzel együtt könnyen átemelhetjük a sütőlemezre.

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig eltarthatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!