Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Eperlekvár

Bogi79 receptje http://m.sutnijo.hu/profil/4459-bogi79
Eperlekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

Bogi79 Bogi79 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A gyümölcsöt megmosás és a szára eltávolítása után mérjük le. Ha szeretnénk, hogy a gyümölcs ne barnuljon be, tegyünk bele citromsavat. Ha nem zavar minket, hogy barnul, akkor kihagyhatjuk.
Az üvegeket kimossuk, a tetejüket forrásban lévő vízben sterilizáljuk.

Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a citromsavval és a befőzőcukorral.
Feltesszük egy vastag aljú fazékban/lábosban főni (így kevésbé ég oda az alja). Felforraljuk és hagyjuk 3 percig rotyogva főni.
Még forrón üvegekbe töltjük, majdnem színültig teli, majd jól rácsavarjuk a tetejét, felfordítjuk és 5 percig úgy hagyjuk, majd hűvös és sötét helyre tesszük.

Tálalás

Kb. 5 üveg lesz belőle.

Tárolás

Sötétben, hideg helyen (pl. kamra).

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egyszerre csak maximum 2 adagnyit főzzünk, vagy tovább kell forrni hagyni a lekvárt.

Vélemények

Bogi79

Bogi79
2012.07.03. | 16:40

És elkészült a második adag is. A fenti mennyiségekből 3 db 580 ml-es üveg lekvárt tudtam készíteni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!