Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rizottó pirított gombával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Rizottóhoz

  • kb. 900 ml zöldség alaplé
  • 2-3 darab sonkahagyma
  • 6 evőkanál olivaolaj
  • 300 g rizottórizs
  • 150 ml fehérbor
  • 1 kávéskanál sáfránypor
  • 1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
  • limelé
  • frissen őrölt bors

Gombához

  • 1 darab sonkahagyma
  • 400 g gomba, például ördögszekér-laskagomba, késői laskagomba, csiperke
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál aprított kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés:

A zöldség alaplevet felforraljuk, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Elkészítés:

Rizottó:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.

Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tálalja a rizottót párolt paradicsommal!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!