Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szellem-desszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szellem-desszert
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Desszertkrémek

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

A krémhez

A ribizliöntethez

A díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőpohárba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd az egészet kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet nyomózsákba, vagy mélyhűtőtasakba töltjük, lezárjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

Ribizliöntet:
A ribizli nektárt keverőpohárba öntjük, hozzáadjuk az öntet-port, és kb. egy percig keverjük. Az öntetet kb. 6 desszertpohárban elosztjuk.

A nyomózsák vagy mélyhűtőtasak egyik csücskét levágjuk, és a krémet úgy nyomjuk az öntetre, hogy a szellem testeként egy "hegy" keletkezzen. Két órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A dekor tollal a mályvacukorra szellemarcot rajzolunk. Egy-egy mályvacukrot rátűzünk egy-egy fogpiszkálóra, majd a desszertbe állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

1 ek cassis-szal (fekete ribizli likőr) még ízletesebbé tehetjük a ribizli öntetet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!