Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns nyársak

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns nyársak
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 200 g érett camembert sajt
  • 200 g aszalt szilva
  • 100 g (kb. 8 szelet) füstölt sonka
  • 250 g búzaliszt
  • 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 125 ml tejföl
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 75 ml víz
  • 1 teáskanál só

Ezenkívül

  • 12 műanyag nyárs vagy fogpiszkáló

Elkészítés

Előkészítés

A sajtból 12 szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. 12 szem aszalt szilvát szintén félreteszünk, a többit apróra vágjuk. 4 szelet sonkát egyenként három csíkra vágunk, és a félretett szilva szemeket belecsavarjuk. Egy-egy szilvás tekercset és egy kis szelet sajtot nyársra tűzünk. A maradék sajtot apróra vágjuk. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük vagy papír sütőformával kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a sajt, a szilva és a sonka kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a sajt-, a szilva- és a sonkadarabokat. A tésztát két evőkanál segítségével a sütőformában elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült muffinokat a sütőformában hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan az előkészített nyársakra tűzve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ínyencek az aszalt szilvát datolyával helyettesíthetik.

Muffin sütőforma hiányában használhatunk kapcsos sütőformát is. A sütési idő ebben az esetben 30 percre nő. A megsült tésztát tortacikkekre, a cikkelyeket kisebb falatokra vágjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!