Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns pizzatekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6-8 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 80 g paradicsompüré (18-20%-os)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet morzsolt rozmaring
  • 30 g magozott, zöld olajbogyó
  • 30 g magozott, fekete olajbogyó

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A paradicsompürét a finomra reszelt fokhagymával, kevés sóval és a rozmaringgal kikeverjük. Az olajbogyókat lecsepegtetjük, felkarikázzuk.

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük, majd a széleit üresen hagyva megkenjük az ízesített paradicsompürével, végül rászórjuk az felkarikázott olajbogyókat. A rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük a tésztát, tetejét villával megszurkáljuk. A tekercset a tepsire helyezzük. A sütő középső részébe toljuk és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 24-26 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint kapribogyóval és szalámival gazdagíthatjuk a tekercset.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!