Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes almatorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje http://m.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínes almatorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 50 g szeletelt mandula
  • csokoládéfigurák

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk, majd a negyedeket bevagdossuk. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd a sütőformába egyengetjük.

Az előkészített almát elrendezzük és enyhén belenyomkodjuk a tésztába.

A desszertöntetet egy keverőedénybe öntjük, hozzákeverjük a cukrot, a tejszínt és a tojást, majd az almával kirakott tészta tetejére öntjük. Végül a mandulaszeletekkel megszórjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A süteményt sütés után 10 percig a sütőformában, majd a sütőformából kivéve, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint csokoládéfigurákkal díszítve tálaljuk.

Vélemények

nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:54

Nagyon jó recept. Azért szeretem ezt az oldalt mert még gyakorlatlan háziasszonyként is remek süteményeket-tortákat tudok elkészíteni.
morvaiii

morvaiii
2013.12.21. | 14:22

Kiváló recept - könnyű,gyümölcsös torta.
Ibi53

Ibi53
2013.12.20. | 17:52

Eleg jo a recept. En nagyobb tepsibe sutottem ,az ontetbe 300ml tejszint es tetejere csokit reszeltem.
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.19. | 18:36

Amibe alma van jöhet a családnak töménytelen mennyiségben :)
Marcsika89

Marcsika89
2013.12.18. | 07:24

Nem nehéz elkészíteni és nagyon gyorsan elfogyott.
RitaRoli

RitaRoli
2013.12.16. | 14:45

Szombat délutáni kávézáshoz való süti! Nekem száraz a tésztája egy kicsit.
Erebosz

Erebosz
2013.12.14. | 00:05

Fahéjjal tényleg jobban kijön az alma ìze. Finom
Tündi0404

Tündi0404
2013.12.13. | 13:07

egy kis fahéjjal még csodálatosabb!
gina83

gina83
2013.12.12. | 22:08

egész jól sikerült
guppi

guppi
2013.12.12. | 16:13

Különlegesen finom torta!
popostar

popostar
2013.12.12. | 15:26

Dupla adagot készítettem egy almarajongó névnapjára, nagyon örült neki. Nekem nem lett ez a recept a kedvencem, bár nem vagyok oda az almás sütikért.
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.12. | 14:53

Nagyon jól sikerült.Nem volt itthon vaníliás desszertöntetem csak csokoládés,így azzal készítettem.Csokisan is nagyon finom lett,nagyon jó recept többször elkészítem majd!
Sizsu

Sizsu
2013.12.12. | 14:11

Nálunk bármilyen almás sütemény jöhet, ez is a kedvencek egyike lesz szerintem. Nem nehéz elkészíteni.
BChristina

BChristina
2013.12.12. | 13:52

Finom!
ilona48

ilona48
2013.12.12. | 13:49

könnyű elkészíteni, nagyon finom
Csellenge

Csellenge
2013.12.12. | 13:01

Almásra próbáltam a tetejét is csinálni de nem sikerült valami szépre :(
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.12. | 12:49

Nagyon finom lett, szívesen megsütöm, máskor is. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!